2009. július 7., kedd

A csetelős Nokia 5730 Xpress Music mobil.

Az előző bejegyzésben az elegáns és gazdagon felszerelt Nokia E75 mobiltelefonról írtam, ami egy vérbeli üzleti telefon.

Na de mi van azokkal, akik nem üzleti céllal szeretnének pár gyors email-t vagy sms-t lezavarni?

A Nokia rájuk is gondolt. Az Amerikában fiatalok körében már oly elterjedt sms-ben csetelős réteget megcélozva az E75-ös koncepciójával létrehozták a Nokia 5730 Xpress Music-ot.

A mechanika, a kijelző, a kommunikációs csatornák, a processzor, a GPS mind-mind azonos a két készülékben.
Viszont a Nokia 5730 Xpress Music kapott egy dot-dizájnt, ami azt jelenti, hogy a számok illetve a billentyűzeten a betűk 7*6 pontból lettek kirakva. Ezzel is felkeltvén a technológiára éhes fiatalok figyelmét. Minderre még rátettek egy lapáttal azzal, hogy piros, szürke, rózsaszín, kék előlappal elérhető színvilággal dobták piacra a készüléket.

A telefon előlapján megjelentek a zenevezérlő funkciógombok. Picit vastagabb a Nokia 5730 a Nokia E75-höz képest, ámbár a maga 135 grammjával 4-el még is csak kevesebbet nyom, mint az E75. A fényképező „csak” 3.15 megapixeles, ami nem nagy különbség az E75 3.2eséhez képest, viszont a Nokia 5730-ban egy minőségi Carl Zeiss optika van; továbbá tartozékként itt 8GB-os MU-43 van a telefonhoz, amit egészen 16 gigabájtig lehet fokozni az MU-44-es személyében.

Itt szintén az 1000 mAh (BL-4U) jár a készülékhez, melynek elegendő kapacitását itt is megkérdőjelezem. A telefont az AC-10-es microUSB-s töltővel lehet további hosszabb-rövidebb üzemórákra bírni, mely már EU szabványnak megfelelő, így ha nincs rácsatlakoztatva a készülék, akkor csak elenyésző annak az áramfelvétele. A Nokia 5730-as azon aktív felhasználókat célozza meg, akinek mind a modern külcsín, mind a belbecs egyaránt fontos.

Ha felkeltette figyelmedet a NOKIA 5730 Xpress Music mobiltelefon, látogass el a www.geomobil.hu oldalra ahol hálózat függetlenül vásárolhatod meg, kedvezményes áron!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése