2009. július 20., hétfő

A mindenben NAGY Nokia N97 !

S most jöjjön a nagyágyú! - és itt most nem csak egy szófordulatról van szó. NOKIA N97 mobiltelefon, mindenben nagy: tudásban, méretben, árban. Lássuk milyen paraméterekkel rendelkezik a Nokia legújabb (nem csak ebben a kategóriában) csúcskészüléke. Viszonyítási alapként a nem kis méretekkel rendelkező Iphone 3G-re hajaz. N97-ünk 117.2 * 55.3 * 15.9 mm 150 grammal, míg egy Iphone 3G 115.5 * 62.1 * 12.3 mm 133 grammal. Nem véletlenül hoztam fel példának az Iphonet, hiszen az N97-ben bizony az óriási 3.5 inches kijelző már érintés érzékeny, mindezt 360*640es felbontásban!


A tervezők próbálták mindenből a legjobbat beletenni a készülékbe, nem véletlenül kommunikálja a Nokia már kézi számítógépként az N97-et. Már a kialakítás is a más jelleget sugall mint az E75 vagy az 5730.


A felső érintőképernyő felcsuklik a billentyűzetről és szögben áll meg, nem úgy mint az előbb említett telefonoknál, ahol csak vízszintesen csúszik elő a billentyűzet. S igen; billentyűzet: saját gombokat kaptak a betűk, lekerekített négyzet formájában, mintegy mini számítógép billentyűzet formát sugalmazva.


Óriási belső memóriát kapott a készülék. Az elérhető 32 Gigabájtot még megfejelték további maximum 16 gigabájtig bővíthető microSD kártyahellyel. Adatkommunikáció terén viszont csak 3.6 megabites HSDPA-t kapunk. De miért? Egy ilyen kaliberű készülékbe igazán beletehettek volna már egy HSUPA chipet.


A WiFi mellett van Bluetooth és microUSB kapcsolódási lehetőség is. Az 5megapixeles kamera már a Carl Zeiss optikás, autófókuszos, LED flashes szerkezet. Erősítettek a kategóriában a processzoron is 434 MHz-re, ami Symbian OS v9.4, Series 60 relase 5-nek bizony kell is a nagyfelbontású érintőkijelző miatt. Ide már biztos kevés lett volna az 1000-es BL-4U. A készülékhez egy 1500 mAh-s BP-4L jár.


Extra a rádió vevő mellett a beépített rádió adó is, illetve a TV kimenet. Az A-GPS itt is megtalálható. A készülékhez még a Nokia Maps 2-es jár, ám hamarosan érkezik a Nokia Maps 3, amiben már támogatott az elfordított üzemmód illetve megtalálhatóak lesznek a 3D objektumok is. Továbbá jó hír azoknak akik nem autóban szeretnék használni a navigációt, hogy a szoftver gyalogos üzemmódban ingyenes hangos navigációval is szolgál, egészen 15km/h-ig ahol is átvált autós üzemmódba és bekéri a bankkártyánk sorszámát a navigáció megvásárlásához.

Az N97 a Nokiánál a csúcsok csúcsa, mindenki megtalálhatja számára azt, amit más telefonban csak kompromisszumokkal kaphatott volna meg. Egy nagy érintő kijelzős multimédiás kézi számítógép. S, ahogy minden all-in-one multimédiás telefonnál itt is csúcs az ár, ami a kb 200.000 forintos listaárával magasan a multimédiás készülékek fölé repíti az N97-et.


Ha felkeltette figyelmedet a NOKIA N97 mobiltelefon, látogass el a geomobil.hu weboldalra, ahol hálózatfüggetlenül vásárolhatod meg, kedvezményes áron!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése